tiistai 29. maaliskuuta 2016

"Lähde vain, kyllä sinä pystyt!" Läheiset kehoittavat. "Siellä on ihanaa musiikkia, hyvää ruokaa ja iltahartaus. Ollaan kynttilänvalossa, ei tarvi pelätä ihmisten katseita."
Lähden mukaan. Ensimmäisen kerran uuden paikkakunnan ry:lle.

Ohjelma alkaa. Ihan ensimmäinen musiikkiesitys on laulu, josta minua on hoidettu edellisellä paikkakunnalla. Vapisen, hikoan, tuntuu että tukehdun, en saa henkeä. Itkettää. Itken. Melkein parun. Vieressäni istuu veljeni vaimo, tajuaa tilani ja alkaa rauhoitella.

En uskalla ajatella,  mitä olisi tapahtunut, jos tämä viisas lähimmäinen ei olisi ollut siinä.


1 kommentti:

  1. Tiedän tunteen. Lastensuojelusyistä mieheni oli joutunut muuttamaan kotoa pois. Olin käynyt lukuisia keskusteluja siitä että avioero on synti ( onko syntiä se, miksi avioeroon päädyttiin, väkivalta?) Olin istunut lukuisissa hoitokokouksissa. Olin suuren perheen yksinhuoltaja, miestä ei perhe-elämä kiinnostanut muulloin kun sitä näytettiin muille.

    Olin päässyt lomalle ja olin juhannusseuroissa. Puhuja puhui avioliitosta, hänellä oli sitä takana yli 50 vuotta. Kaikki sanat joita kuulin, olivat juuri niitä sanoja joilla minua oli lyöty. Luhistuin. Valvoin seuraavan yön, olin epäonnistunut syntinen jonka sielukaan ei varmaan kuulu Jumalalle, koska en ole pystynyt ristiäni kantamaan. Jumalahan oli antanut minulle aviopuolison, väkivalta avioliitossa oli siis Jumalan tahto, minulle annettu. Anteeksiantaminen kyllä korjaisi kaiken.

    Seuraavana päivänä menin taas seuroihin, ahdistuneena. Seurojen jälkeen nämä vierailevat puhujat hyvästelivät seuravieraat. Tämä puhuja kysyi, olemmeko tavanneet aikaisemmin, en muistanut, koska olin ollut avioliitossa sumussa. Kerroin hänelle hänen edellispäivän saarnastaan ja miten ahdistunut olen. Hän kysyi mikä siinä oli väärää? Sanoin että ei mikään,mutta kaikki ne sanat ovat niitä sanoja joilla minua on lyöty, avioliiton pyhyys, vastoinkäymisten kestäminen, anteeksi antaminen, rakkauden pitäminen. Tämä puhuja ymmärsi heti mistä puhuin, hän oli aidosti pahoillaan. Hän kertoi että hän on läheltä seurannut parisuhdeväkivaltaa ja hän tietää millaisesta kuviosta on kysymys. Lämpö ja rakkaus virtasi minuun, luottamus ja usko siihen että Jumala on.

    Raamattu, sillä voidaan lyödä lujaa. Samoilla sanoilla voidaan alistaa, pakottaa ja armahtaa ja tukea uskomaan. Jumala armahtaa, kaikki uskovaiset eivät.

    VastaaPoista